سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع کفپوش های رزینی

کفپوش های رزینی شامل سه نوع اصلی هستند :

 

کفپوش پلی متیل متاکریلات (PMMA)

کفپوش پلی اورتان (polyurethane)

کفپوش اپوکسی (epoxy)

تمام انواع کفپوش های رزینی نسبت به سایر کفپوش ها، بهداشتی تر و پایدارتر می باشند. با این حال هریک خصوصیاتی دارند که با توجه به محل استفاده از آن ها، این خصوصیات میتوانند مزیت یا عیب محسوب شوند. در ادامه توضیح مختصری در مورد این سه نوع رزین ارائه شده است.

 

کفپوش پلی اورتان

کفپوش های پلی اورتان، مقاومت خوبی در برابر ضربات، سایش و مواد شیمیایی دارند. اما مهم ترین خاصیت پلی اورتان ها، مقاومت بالای آن ها در برابر دمای بالا و حرارت مستقیم است. همچنین انعطاف پذیری این نوع کفپوش، باعث عملکرد خوب آن در برابر ضربات می شود.

به عنوان یک رزین ترمودینامیکی، کف های پلی اورتان نسبت به کف های PMMA، زمان ترمیم بیشتری دارند. در نتیجه زمان تلف شده جهت نصب مجدد یا هر گونه تعمیرات برای این نوع کف بیشتر می شود.

کفپوش های پلی اورتان در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم می باشند. یعنی در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب، رنگ آن زرد نمی شود، اما کفپوش اپوکسی فاقد این خاصیت است و به مرور زمان در اثر نور آفتاب تغییر رنگ می دهد. کفپوش پلی اورتان نسبت به کفپوش اپوکسی مقاومت بیشتری در برابر خراشیدگی ها دارد. چراکه کفپوش پلی اورتان معمولا نرم تر و کشسان تر از کفپوش اپوکسی است که این خاصیت کمک می کند تا در برابر خراش ها مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. همچنین این کفپوش ها در برابر تغییرات دمایی و رطوبت نیز مقاومت بیشتری نسبت به کفپوش اپوکسی دارند.


کف پوش اپوکسی

کفپوش های اپوکسی معروف ترین نوع کفپوش های رزینی هستند که بیشترین کاربرد را در کفسازی های صنعتی دارند. رزین اپوکسی یک ماده ترمودینامیکی با پایداری بالاست و بهترین گزینه برای محل هایی است که نیازمند کف با خاصیت رسانایی الکتریکی هستند.

انواع مختلفی از اپوکسی وجود دارد که هر یک با توجه به کاربرد آن ویژگی های خاص خود را دارد. اما همه اپوکسی ها بسیار سخت بوده و کاملا به بتن می چسبند. در نتیجه از بتنی که در زیر لایه اپوکسی قرار دارد در برابر ضربات، ورود آب، سایش، پوسیدگی، اثرات مخرب روغن ها و سایر مواد شیمیایی حفاظت می کنند.

اگر کفپوش های اپوکسی آسیب ببینند، باید بطور کامل تعویض گردند. از طرفی تعویض این سطوح بسیار وقتگیر است؛ در نتیجه در صورت ایجاد خرابی در سطوح اپوکسی، هزینه سنگینی بر دوش کسب و کار مورد نظر وارد می شود.

کفپوش های اپوکسی دارای استحکام فشاری بالاتری نسبت به کفپوش پلی اورتان هستند. به همین دلیل، در صنایع دارای ماشین آلات سنگین، انبارها و مراکز لجستیک با وسایل نقلیه پر تردد معمولا از کفپوش های اپوکسی استفاده می گردد.

واکنش کفپوش پلی اورتان و اپوکسی در برابر مواد شیمیایی مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال پلی اورتان در برابر اسید های آلی مانند اسید لاکتیک، مقاومت بهتری نشان می دهد در نتیجه در صنایع غذایی بخصوص صنایع لبنیاتی که همواره در معرض اسید لاکتیک قرار دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. در شرایطی که احتمال خوردگی اپوکسی در برابر چنین اسیدهایی بالاتر است، این نوع کفپوش ها در برابر اسید سولفوریک مقاومت بالاتری از خود نشان می دهند در نتیجه در صنایعی که با این نوع اسیدها سر و کار دارند مانند باتری سازی، مورد استفاده قرار می گیرند.